دوشنبه 5 دی ماه 1401 ساعت 8:30 دقیقه با اتوبوس از ترمینال جنوب به سمت بوشهر راه میوفتیم.
پیش بینی می کنیم ساعت 12 ظهر روز سه شنبه 6 دی ماه به بوشهر برسیم. تا چرخی در بازر بوشهر بزنیم و یک ناهار مختصر بخوریم، باید به سمت اقامتگاه حرکت کنیم. در همین مسیر سری هم به عمارت دهدشتی میزنیم تا بعد فرهنگی سفر نیز حفظ شود. از بوشهر تا اقامتگاه چیزی در حدود 50 کیلومتر مسیر داریم.
حدود ساعت 3 تا 4 در اقامت خواهیم بود و در صورت مساعد بودن شرایط، تنی به آب خواهیم زد. در صورت وجود آب و هوای مناسب، حدود ساعت 6 تا 8 شب نیز، همراه ناخدا به دریا و ماهیگیری خواهیم پرداخت. حدود ساعت 8 تا 9 شب نیز، شام جنوبی خوشمزه ای خواهیم خورد.
صبحانه: در اتوبوس مسیر رفت و به صورت حاضری
ناهار: یک ناهار سبک در بازار بوشهر (سمبوسه، فلافل و…). امکان پخت و پز تو این وعده ی غذایی نداریم.
شام: در اقامتگاه هستیم و میتونید از غذاها سفارش بدین یا خودتون پخت و پز انجام بدین، فقط حتما باید تا روز دوشنبه به من اطلاع بدین که چی میخورید تا سفارش بدم. اگر کسی سفارش نده من فرض رو بر این میزارم که غذا نمی خواد.
چهارشنبه 7 دی ماه روز شلوغ و جذابی در انتظارمان خواهد بود. میبایست صبح زود و پس از صرف صبحانه از اقامتگاه به سمت گنبد نمکی جاشک حرکت کنیم و مسیری حدود 110 کیلومتر را بپیماییم. جهت استفاده از خنکی هوای صبحگاهی برای بازدید از گنبد نمکی جاشک بهتر است 7 صبح حرکتمان به سمت جاشک را شروع کنیم. حدود ساعت 11 بازدید ما از جاشک به پایان میرسد و به سمت منطقه حفاظت شده نخیلو حرکت می کنیم. پس از پیمودن حدود 75 کیلومتر در 1 ساعت، تقریبا ساعت 12 ظهر به پارک ملی نخیلو خواهیم رسید.
در حدود 3 ساعت، به بازدید از جزیره ها و منطقه ی حفاظت شده ی نخیلو خواهیم پرداخت و پس از آن به سمت ساحل بنود حرکت می کنیم. فاصله ی پارک ملی نخیلو تا ساحل بنود 170 کیلومتر است و در حدود 2 ساعت و نیم مسیر در پیش خواهیم داشت.
صبحانه: در اقامتگاه هستیم و باید خیلی زود و سریع، یک صبحونه ی مفصل و مغذی بخوریم. اقامتگاه صبحونه نمیده و فقط نون میتونیم ازشون بخریم.
ناهار: ممکنه ناهار و شام یکی بشیم ولی میتونید یه چیز میان وعده طور داشته باشید و حین قایق سواری بخورید. میتونید یه کنسرو لوبیا هم داشته باشید و گرم کنید. توجه داشته باشید چون ارتفاع 0 هست، آب دقیقا 100 درجه جوش میاد؛ پس زمان برای نودل درست کردن هم نداریم.
شام: شام رو در ساحل بنود هستیم و هرغذایی خواستید میتونید بپزید. احتمال هم داره بتونیم غذای محلی جور کنیم ولی تا این لحظه نتونستم کسیو پیدا کنم.
روز پنجشنبه 8 دی ماه زمان حرکت ما به سمت تنگه ی زیبای شوتاریکو خواهد بود. از ساحل بنود تا تنگه شوتاریکو چیزی در حدود 70 کیلومتر و در حدود 1 ساعت و نیم راه خواهیم داشت. سعی می کنیم صبح زود حرکت کنیم تا گرمای هوا باعث آزار و اذیت نباشد. برای بازدید از تنگه عجله ای نخواهیم داشت و از آن نهایت بهره و لذت را خواهیم برد. از تنگه شوتاریکو تا بندر خمیر، چیزی در حدود 330 کیلومتر و حدود 5 ساعت راه خواهیم داشت. پس از آن به اقامتگاه میرسیم و پس از صرف شام، استراحت می کنیم.
صبحانه: برای این وعده باید اهمیت زیادی قائل بشیم. در عین سریع بودن، باید یک صبحانه با کالری بالا بخوریم.
ناهار: این وعده هم ممکنه ناهار و شام یکی بشیم،
شام: امکان تهیه غذای محلی وجود داره و میتونیم خریداری کنیم و البته امکان پخت و پز هم وجود داره.
روز جمعه 9 دی ماه صبح زود حرکت می کنیم و پس از پیمودن 80 کیلومتر مسیر و در حدود 1 ساعت، به بندر حقانی میرسیم بهتر است که با اتوبوس دریایی ساعت 7 صبح به سمت هرمز حرکت کنیم. در حدود 2 ساعت زمان تا رسیدن به این جزیره فاصله خواهیم داشت. پس از رسیدن به هرمز، به اقامتگاه میرویم و وسایل را در اقامتگاه خواهیم گذاشت. پس از آن در جزیره به گشت و گذار خواهیم پرداخت و در صورت مساعد بودن هوا، به غواصی نیز میپردازیم. سعی می کنیم از قلعه ی پرتغالی ها نیز یدن کنیم.
صبحانه: در راه هستیم، چون باید صبح زود به سمت اسکله حقانی حرکت کنیم. یه چیز حاضری باید بخوریم.
ناهار: بسته به برنامه روز جمعه، ناهار رو میتونیم همونجا بخوریم یا احتمالا پخت و پز هم انجام بدیم. اما احتمال زیاد بیرون از اقامتگاه هستیم و به نظرم محلی برای پخت و پز ممکنه پیدا نکنیم.
شام: طبق معمول شام های گذشته، هم امکان خرید از جزیره وجود داره و هم خودمون میتونیم یه چیزی بپزیم و بخوریم.
صبح روز شنبه 10 دی ماه اولین روزی خواهد بود که طلوع خورشید را نخواهیم دید و از لذت خواب خوش بهره مند هستیم.
صبحانه: اگر روز قبل غواصی رفته باشیم و هوا اکی بوده باشه، یک صبحانه ی مفصل خواهیم خورد. در غیر این صورت یا باید صبح خیلی زود بیدار بشیم یا صبحانه حاضری بزنیم.
ناهار: با توجه به اینکه طرفای ظهر باید به کشتی برسیم و از جزیره به سمت اسکله حقانی بریم. خیلی روی پخت و پز حساب نکنید. یه چیز آماده یا حاضری خیلی بهتره.
شام: این وعده در قطار هستیم و حالا یا باید یه چیز آماده بخوریم یا از غذای قطار استفاده کنیم.
نکات مهم سفر:
- در طول مسیر سفر و حداقل روزی یک بار، سوپرمارکت پیدا خواهیم کرد و خرید روزانمونو انجام میدیم. پس نیازی نیست کوله هارو خیلی سنگین کنید.
- زمان ها با توجه به کیلومترها، دست بالا گرفته شدن که اگر جایی خواستیم توقف کنیم، برنامه سفر بهم نریزه.
- برای روز پنجشنبه 8 دی ماه که قرار شده بریم تنگه شوتاریکو، یک کوله پشتی کوچیکتر باید داشته باشیم که یک غذای حاضری یا وسایل دیگه که مورد نیاز هست رو داخلش بزاریم.
- توجه داشته باشید که با توجه به شرایط سفر، آب و هوا و… ممکنه سفر تغییراتی داشته باشه و برنامه عوض بشه.
- لباس های راحت و مناسب بپوشید. سفر ما در اصل سفر طبیعت گردی هست. پس لباس های مناسب طبیعت باید پوشید. درسته که میزان کمی هم در شهر هستیم و چندتا اقامتگاه داریم ولی مثل همیشه هدف اصلیمون طبیعت گردی هست. کلا بی خیال شلوار جین بشید و باز هم تاکید می کنم لباس تنگ نپوشید. نیازی نیست لباس خیلی گرم بپوشید، دمای هوا در مدتی که بوشهر هستیم از 19 تا 12 درجه هست و زیر تابش خورشید دمای حسی بالاتر هم میره، ینی احساس گرما می کنید. دمای بندر عباس هم از 25 تا 12 درجه هست و در مجموع از بوشهر گرم تر هست. پیشنهاد می کنم روزی که می خواید از خونه به سمت ترمینال جنوب بیاید، کاپشن نپوشید چون احتمالا بار اضافی تو مدت سفر هست. باز هرکس خودش میدونه چقدر به سرما حساسه، حواستون باشه. در مجموع یک هوای مطبوع رو به گرم رو در پیش داریم.
- داشتن یا نداشتن کیسه خواب بر عهده خودتونه که می خواید بیارید یا نه.
- حتما یک کارت شناسایی معتبر مثل کارت ملی یا گواهینامه همراهتون باشه.
- در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید یا بیماری ای دارید حتما به صورت شخصی من رو در جریان بزارید. این مورد پیش خودم محفوظ میمونه و کسی مطلع نخواهد شد. امیرحسین جان لطفا یادت نره داروهای زوال عقل و آلزایمرتو بیاری.
- دوستان روستاهایی که میریم سنی نشین هستن و خب سختگیری خاصی دارن. لطفا روسری همراهتون باشه که نزدیک روستاها رسیدیم یا خواستیم پیاده بشیم، مشکلی برامون ایجاد نشه.
- پیشنهاد می کنم برای صبحانه ها پنیر کیبی همراهتون باشه، پروتئینش بالاس و خیلی به دردمون میخوره.
این صفحه بروزرسانی میشه عزیزان…